لوله و اتصالات پوش فیت

پوش فیت نیوفلکس

پوش فیت نیوفلکس

جهت مشاهده لیست قیمت و کاتالوگ لوله و اتصالات پوش فیت نیوفلکس وارد این صفحه شوید
پوش فیت سایلنت

پوش فیت وحید

جهت مشاهده لیست قیمت و کاتالوگ لوله و اتصالات پوش فیت وحید وارد این صفحه شوید
یزد پوش فیت

پوش فیت پلی ران

جهت مشاهده لیست قیمت و کاتالوگ لوله و اتصالات پوش فیت پلی ران وارد این صفحه شوید
استعلام قیمت محصولات در واتس آپ

در این نوشته شما می خوانید :

پوش فیت چیست؟

لوله های پوش فیت مانند لوله های تک لایه و پنج لایه از مواد پلی پروپیلن (PP یا Polypropylene) ساخته می شود و لوله های پلیکا از جنس pvc  ساخته می شود. لوله ها پوش فیت را با نام های دیگری هم چون: لوله فاضلابی، لوله یک سر سوکت، لوله اورینگی، لوله یک سر کوپله، لوله پوش فیت فاضلابی، لوله پوش فیت سایلنت و لوله سه لایه و… می شناسند. در گذشته محدودیت هایی در خصوص لوله کشی سیستم های فاضلاب شهری و ساختمانی وجود داشت و آب بندی لوله ها به سختی و به وسیله چسب انجام می شد، اما امروزه با حضور لوله و اتصالات پوش فیت  قابلیت اجرایی سازی سیستم لوله کشی بسیار تسهیل پیدا نموده است و جهت بکارگیری در سرویس های بهداشتی و تخلیه فاضلاب به راحتی قابلیت اجرایی دارد. نحوه اتصال پوش فیت ها هم با واسطه یک اورینگ و سوکت انجام می شود که به راحتی قابل انجام است. سرعت بالای نصب و پیاده سازی راحت تر باعث شده است تا به سرعت این مدل از لوله ها در بازار محبوب شود. 

انواع پوش فیت

لوله های پوش فیت نیز همانند برخی از محصولات پلیمری دارای چند نوع مختلف با کاربرد متفاوت می باشد. هر کدام از مدل های پوش فیت ویژگی مخصوص به خود را دارا می باشد و بر اساس مواد و تکنولوژی خاص به کار رفته شده کاربری بهتری دارد. حال به دو مدل از گوش فیت ها اشاره می نماییم و نحوه بکارگیری از آن ها را در این قسمت بیان می نماییم :

1.پوش فیت معمولی

پوش فیت معمولی

لوله پوش فیت معمولی همانند پوش های سایلنت می باشد با این تفاوت که قابلیت کاهش صدا خروجی را ندارد و به جای استفاده سه لایه از پوشش به صوت لوله دو لایه تولید می شود. پوش فیت های معمولی با کمک اورینگ و سوکت ها در قیمت اتصالی آن به راحتی قابلیت اجرا، را افزایش داده است. پوش فیت معمولی در قطر های اسمی 50 – 70 – 100 – 125 – 160 میلی متر تولید می گردند. خود لوله های پوش فیت معمولی به دو شکل تک سر سوکت و دو سر سوکت دسته بندی می شود. در شکل دو سر سوکت هر دو قسمت خروجی لوله یا اتصالات دارای اورینگ اتصال است و امکان متصل نمودن لوله  از هر دو طرف وجود دارد.

2.پوش فیت بی صدا

پوش فیت بی صدا

لوله های پوش فیت بی صدا یا همان پوش فیت سایلنت از یک لایه کامپوند که در قسمت خارجی لوله قرار گرفته است و دو لایه داخلی از جنس پلی پرروپیلن تشکیل می شود علت نام گذاری لوله سه لایه هم به همین منظور است. پوش فیت سایلنت در منازل مسکونی و محیط های کاری جهت کاهش میزان صدای مواد در حال خروج لوله ها استفاده می شود. به نسبت پوش فیت معمولی، پوش فیت های بی صدا 7 تا 16 دسی بل کاهش پیدا می کند. نحوه کار کامپاند به گونه ای است مولکول ها کامپوند خاصیت جذب کننده ای بالا آب دارد و همین عامل باعث کاهش تلاطم آب و ایجاد صدای شدید می شود و علاوه بر این خاصیت سه لایه میزان صدای منتقل شده به محیط کاهش چشمگیری دارد.

کاربرد پوش فیت ها

1.کاربرد پوش فیت معمولی

پوش فیت معمولی که به دلیل عدم عایق بودن صدا در مکان های ذکر شده مورد استفاده قرار می گیرند:

  • محیط های شلوغ و پرتردد 
  • مراکز عمومی و شهری 
  • محیط های صنعتی و کارخانجات
  • بخش های غیر اداری و فنی

2.کاربرد پوش فیت سایلنت

پوش فیت سایلنت یا بی صدا که قابلیت کاهش صدا را دارا می باشد در مکان های ذکر شده مورد استفاده قرار می گیرند:

  • مراکز آموزشی مانند دانشگاه ها و پژوهشگاه ها 
  • مراکز اداری و دفاتر خدماتی  
  • محیط های بیمارستانی و درمانی
  • کتابخانه ها و بخش های خصوصی 
  • هتل  و محل اقامت یا استراحت و آرامش
  • مراکز صداگذاری و ضبط صوت و ویدیو
  • ساختمان و آپارتمان های مسکونی

ویژگی ها و مزایای لوله پوش فیت

  • کاهش صدای آب و مایعات در حال عبور از 6 تا 17 دسی بل.
  •  مقاومت و استحکام بسیار بالا و جلوگیری از ساییدگی و خورده شودن بدنه لوله.
  • مقاوم در برابر ضربه و آسیب های جزئی 
  • استفاده در مصارف شیمیایی و بهداشتی جهت انتقال مایعات
  • سهولت در نصب و راه اندای سیستم فاضلاب ساختمان 
  • عمر بسیار بالا و تضمین اطمینان آببندی مناسب
  • ایمنی بسیار بالا در مقابل اشتعال و آتش سوزی
  • جنس و مواد سبک نسبت به بقیه سیستم های فاضلابی
  • کاهش میزان آلودگی و کثیفی در هنگام نصب و اجرا
  • عدم نیاز به ماده مکمل جهت متصل نمودن لوله با اتصالات

نحوه استفاده از پوش فیت ها

شیوه بکارگیری معمولا به این صورت می باشد که با استفاده از دستگاه های حرارت دهنده(اتو لوله) اتصال به لوله جوش میخورد، جنس لوله های تک لایه از پلی پروپلین یا به اصطلاح پلاستیک فشرده شده میباشد. مانند لوله های آهنی نیاز به رزوه نمی باشد بلکه میبایست با حرارت توسط اتو لوله به یکدیگر متصل گردند . این کار باعث آببندی و افزایش استحکام محل اتصال لوله و اتصالات میگردد و هر گونه فشار و تغییر دما از جداسازی آنها جلوگیری مینماید، (دمای مورد نیاز برای جوش دادن لوله های تک لایه بین 280 تا 350 درجه سانتی گراد میباشد که بسته به نوع لوله این دما متغییر است). 

مقایسه لوله پوش فیت و لوله پلیکا

1.مقایسه از نظر وزن وابعاد

لوله های پلاستیکی از نظر وزن نسبت به لوله های پنج لایه برتری دارند . تمام مواد تشکیل دهنده آن از پلاستیک می باشد اما لوله های 5 لایه به علت استفاده از 5 لایه کنار هم قرار داده شده وزن بیشتری را تشکیل داده است. از نظر ابعاد تفاوتی بین این دو دسته از لوله ها وجود ندارد و بر اساس استاندارد های جهانی 20 ، 25 ، 32 ، 40 ، 50 ، 63 و 75 میلی متر تولید می گردند.

2.مقایسه میزان دما و فشار های محیطی

میزان دما و فشار قابل تحمل لوله های 5 لایه بسیار بیشتر از لوله های تک لایه می باشد. زیرا لوله های 5 لایه 2 لایه پلی پروپیلن ، 2 لایه چسب و 1 لایه ورق آلومینیومی می باشند، در حالی که لوله های مورد نظر فقط از مواد پلی پروپیلن ساخته شده است. هم چنین به خاطر به کار بردن ورق آلومینیومی میزان هدر رفت انرژی در انتقال سیال بسیار کاهش میابد در صورتی که لوله های پلاستیکی چنین امکانی را ندارند.

3.مقایسه از نظر کیفیت ساخت

کیفیت ساخت این لوله ها بسته به برند و شرکت سازنده بسیار مشابه است. زیرا هر دو از مواد شیمیایی یکسان ایجاد می شوند و تنها تفاوت آنها از نظر کیفیت در ساخت مربوط به برند های آنها و مواد مورد استفاده قرار داده شده بر می گردد . البته لوله های 5 لایه در آزمایش های مختلف مقاومت بالاتری در هر محیطی از خود نشان داده است که همین عامل باعث برتری این لوله ها می گردد.

4.مقایسه انعطاف پذیری و سهولت استفاده

یکی از دلایلی که لوله های 5 لایه به بازار عرضه شد سخت بودن لوله کشی لوله های تک لایه بود زیرا  استفاده از این لوله ها برای مسیر ها پر پیچ و خم باید اتصالات زیادی مصرف می گردید در حالی که لوله های 5 لایه با فشار دست و به راحتی خم می گردند البته این ویژگی منوط بر عیب لوله های تک لایه نمی باشد زیرا در لوله کشی های رو کار برای زیبایی بیشتر، این لوله ها کاربرد بسزایی دارند.

5. مقایسه از لحاظ قیمت و تنوع

و اما مهم ترین بخش مقایسه مربوط به مقایسه قیمتی می گردد که قیمت لوله های 5 لایه و لوله های آهنی به دلیل استفاده از لایه های متنوع گرانتر از لوله های تک لایه می باشد. مسئله اساسی اینجاست که در هنگام لوله کشی، لوله های تک لایه نیازمند اتصالات بیشتری می باشند و ممکن است مجموع برآیند هزینه ها بیشتر از لوله های 5 لایه باشد که بستگی به پروژه لوله کشی خواهد داشت.

6. ضریب انبساط طولی

ضریب انبساط طولی این دسته از لوله های نسبت به لوله های پنج لایه بیشتر است زیرا لوله های آبرسان تک لایه می بایست توانایی تحمل فشار بار آب انتقالی بالایی داشته باشند که دیگر لوله ها از این ویژگی اساسی مستثنی می باشند. ضریب انبساط طولی لوله ها باعث میشود تا میزان اکسیداسیون یا اکسید شدن ( میزان نفوذ اکسیزن به داخل لوله ها ) کاهش پیدا نماید و در نتیجه طعم و بو و رنگ آب به صورت شفاف و واقعی جریان پیدا نماید.

‫5/5 (12 امتیاز )

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *