لوله گالوانیزه
لوله درزدار
لوله مانیسمان
لوله و اتصالات آهنی
لوله و اتصالات آهنی در صنایع ساختمان سازی کاربرد فراوانی دارد که قدمت آنها به یه قرن پیش می رسد و جهت انتقال آب ، گاز ، مواد شیمیایی ، مایعات و سیالات مورد استفاده قرار می گیرد. لوله های آهنی معمولا از جنس چدن ، مس ، آهن ، فولاد و آلومینیوم ساخته می شود . رقیب جدی و اصلی لوله های آهنی ، لوله های پلاستیکی و پلی اتیلنی می باشد زیرا از نظر قیمت و کارایی گزینه مناسب تری می باشد اما لوله های آهنی در مکان ها و موقعیت های خاصی مورد استفاده قرار می گیرند که جایگزینی برای آن وجود ندارد . امروزه جهت لوله کشی گاز ساختمان های مسکونی و تجاری و در محیط های صنعتی ، کارخانجات و پالایشگاه ها از این نوع لوله ها استفاده می گردد . حال به معرفی چند نوع پر کاربرد می پردازیم .
انواع لوله های آهنی
لوله های آهنی را می توان از حیث جنس و کاربرد تفکیک نمود اما در حالت کلی و به اصطلاح بازار نیاز مشتری لوله های آهنی در سه نوع عمده تقسیم بندی می گردد که شامل لوله های گالوانیزه ( لوله فولادی گالوانیزه و لوله آهنی گالوانیزه ) ، لوله های جوشی یا درزدار ( لوله گازرسانی ، لوله داربستی ) و لوله های مانیسمان یا بدون درز می باشد .
1.لوله گالوانیزه
همانطور که بیان شده لوله های گالوانیزه درر دو نوع فولادی و آهنی تولید می گردند و لایه خارجی آنها از جنس آلومینیوم سفید و براق پوشانده می شود تا در برابر زنگ زدگی و آسیب های خارجی جلوگیری شود. لوله های گالوانیزه از نظر استحکام و دوام نسبت به لوله های آهنی ضعیف تر می باشد که بیشترین استفاده در جهت انتقال آب و گاز می باشد . در هنگام تولید قطر داخلی لوله های گالوانیزه از 1.2 اینچ تا 6 اینچ می باشد و ضخامت آنها 2 و 2.5 اینچ می باشد .
2.لوله جوشی
لوله های جوشی همان ورق های فولادی می باشد که به صورت اسپیرال و مستقیم به شکل لوله های مدور تولید می گردد . لوله های جوشی ابتدا برای لوله کشی گاز منازل مسکونی مورد استفاده قرار گرفت و با توجه به نوع استحکام و کاربرد آن در داربست های ساختمان سازی ، سیستم موتور خانه ها ، جک و استحکام ساختمان های نیمه کاره و موارد دیگر به کار گرفته شد . جنسلوله های جوشی بر اساس نوع جوش و مکانیزه جوشکاری به سه دسته لوله درزدار با جوش ERW ، لوله درزدار مارپیچ یا اسپیرال ، لوله درزدار با جوش SAW و لوله درزدار با جوش EFE تقسیم می گردد.
3.لوله مانیسمان(بدون درز)
ازجمله لوله های بدون درز ، لوله های مانیسمان می باشد که هیچگونه درز و شکاف جوشکاری شده در این لوله ها وجود ندارد و دلیل آن هم به کار گرفته شدن این لوله ها در مکان های حساس می باشد . لوله های مانیسمان از جنس فولاد کم کربن و آلیاژ مستحکم می باشد که بتواند در مقابل انتقال سیالات و مواد شیمیایی دوام بالایی را از لحاظ پوسیدگی و خوردگی و دمایی تحمل نماید . این لوله ها با استاندارد ASTM و استاندارد های مرتبط با شرکت های نفت و گاز تولید و عرضه می گردد.
کاربرد لوله آهنی
لوله های آهنی نه فقط در زمینه آبرسانی و انتقال مایعات کاربرد دارد بلکه گستردگی بیشتری در صنعت های دیگر دارا می باشد . استفاده برای ساخت لوازم خانگی و صنعتی ، جهت آبیاری های کشاورزی ، استفاده در صنعت خودرو سازی ، تجهیزات پزشکی ، پل سازی و ساختمان سازی بخشی از کاربرد های این لوله ها می باشد . هم چنین با نیاز کارخانجات و محیط های صنعتی که ماشین آلات سنگین و دمای بالا در آنها دخیل هستند نیاز است تا لوله های فلزی و فولادی که توان تحمل وزن بالایی را دارند استفاده شود .
لیست قیمت انواع لوله های آهنی
بازرگانی صدرا لیست قیمت تمامی لوله تک لایه را به صورت روزانه از شرکت های تولید کننده دریافت کرده و در بخش لیست قیمت ها بروزرسانی می نمایداز طریق لینک زیر لیست قیمت تمام محصولات را مشاهده بفرمایید.
کاتالوگ انواع لوله و اتصالات آهنی
بازرگانی صدرا جهت آشنایی بیشتر و تهیه لیست خرید برای فروشگاه ها و خریدارن کاتالوگ تمامی برند های لوله و اتصالات آهنی را در صفحات نمایندگی قرار داده است جهت دانلود کاتالوگ ها به صفحه نمایندگی ها مراجعه بفرمایید.
مقایسه لوله آهنی با لوله های پلی اتیلن
1.مقایسه از نظر وزن وابعاد
لوله های آهنی را معمولا به وزن می فروشند و اهمیت آنها به سنگین بودن هر لوله می باشد در حالی که لوله های پلی اتیلن و پلاستیکی( لوله های پنج لایه مانند لوله نیوپایپ، و لوله تک لایه مانند آذین لوله )، بر اساس متراژ به فروش می رسد بنابراین لوله های آهنی به دلیل استفاده از آلیاژ فولاد و چدن نسبت به لوله های پلی اتیلن وزن چند برابری دارند اما از لحاظ ابعاد هیچ تفاوتی بین این دو لوله وجود ندارد زیر استاندارد های تعریف شده برای سیستم های مکانیکی ساختمان ها به یک اندازه می باشد .
2.مقایسه میزان دما و فشار های محیطی
میزان دما و فشاری که لوله های پلی اتیلن تحمل می نمایند بیشتر از لوله های فلزی می باشد دلیل این مهم جنس مواد اولیه پلی اتیلن می باشد که این لوله دمای دریافتی و جذب شده کمتر می باشد در حالی که لوله آهنی خاصیت جاذبه دارد و دمای مایعات را دریافت کرده و به محیط منتقل می کند و با کاهش و افزایش دمای مایعات آسیب پذیری افزایش پیدا می کند.
3.مقایسه از نظر کیفیت ساخت
کیفیت ساخت لوله های پلی اتیلن از نظر تکنولوژی ساخت بهتر می باشد زیر در دهه های اخیر ساخته شده است اما قدمت لوله های آهنی به یک قرن می رسد و معایب بیشتری نسبت به لوله های پلی اتیلن دارد که بزرگترین عیب آن رسوب گرفتی و ترکیدگی آنها می باشد. اگر از لحاظ کیفیت و مزیت ها بررسی کنیم لوله های پلی اتیلن برتری کاملی نسبت به لوله های آهنی دارا می باشند و جایگزین آنها در بازار شده اند.
4.مقایسه از نظر سهولت در استفاده
تا به اینجا از از هر لحاظ لوله های پلی اتیلن برتری محسوسی نسبت به لوله های آهنی داشتند که در خصوص مقایسه تجربی از بین متخصصین این حوزه ، لوله های آهنی زمان بیشتر ، هزینه بالاتر و سختی بیشتری را طلب می کند . ذکر این نکته مهم است که در برخی محیط ها و موقعیت ها لوله های آهنی تنها گزینه انتخابی است که می تواند ویژگی ها مورد نظر کارفرما یا پروژه را ارائه دهد. همانطور که لوله پوش فیت نیوفلکس به جای لوله های پلیکا جایگزین شده است و باعث سهولت نحوه استفاده آنها در فاضلاب ساختمان شده است.
5. مقایسه از لحاظ قیمت و تنوع
قیمت لوله های آهنی به علت استفاده آلیاژ فولاد و چدن بسیار بالا می باشد که این مواد غیر نفتی میباشد و می بایست به صورت محصول وارداتی استفاده شود قیمت تمام شده افزایش می یابد اما لوله های پلی اتیلن پایه مواد اولیه نفتی می باشد و در ایران این مواد به راحتی تولید و ارائه می گردد که همین عامل باعث کاهش هزینه های لوله می گردد اما اتصالات لوله های پلی اتیلن که به صورت برنجی تولید می گردند گران تر است .
بدون دیدگاه